Polaznici obuke u kompaniji Stax technologies su putem Basic Check testa stekli uvid u svoje sposobnosti

Šta je Basic Check?

Test Basic Check, je deo karijernog savetovanja mladih u okviru programa „Znanjem do posla“. Basic check se primenjuje od 2020. godine, a dopunjena verzija sa praktičnim modulom od ove godine.

Basic check se sastoji iz dela koji meri kognitivne i dela koji meri praktične veštine. U grupu kognitivnih zadataka spadaju zadaci za razmišljanje sa jezičkim sadržajima, numerički zadaci, zatim zadaci za razmišljanje sa višedimenzionalnim sadržajima i zadaci za procenu poznavanja engleskog jezika. Zadaci koji mere praktične veštine su iz oblasti prirodnih nauka, ekonomije, planiranja, organizacije, informatičkih veština, bezbednosti na radu, zdravlja i razumevanja tehnike

Testiranje traje dva sata i 15 minuta, ali postoje individualne varijacije.

Kompanije su prepoznale vrednost ovog alata

Kompanija Stax technologies je kompanija koja ulaže u ljudske resurse i kvalitet života svojih radnika i oni su prepoznali značaj ovog alata.

Testirano je 10 polaznika obuke. Zahvaljujući testiranju polaznici obuke na radnom mestu su stekli uvid u svoje kompetencije i prepoznali su oblasti koje mogu da unaprede. Unosom svojih rezultata u dodatni alat ovog instrumenta moli su da provere da li je njihov nivo postignuća dovoljan za određeni profil zanimanja. Nakon urađenog testa svaki polaznik je dobio sertifikat o svojim sposobnostima koji je tačan pokazatelj kandidatovih sposobnosti.

Aktivnost su sproveli predstavnici Razvojnog biznis centra.

Koja je svrha ovog alata?

Mladim osobama koje traže posao, sertifikat nakon ovog testa može biti pokazatelj o realnom posedovanju određenih sposobnosti prilikom apliciranja za određeno radno mesto.
Kompanijama ovaj alat može da olakša proces selekcije prilikom zaposlenja novih radnika.

Svako ko je zainteresovan može da uradi Basic Check u prostorijama Job Info Centra u Kragujevcu, svakog radnog dana od 8-16h.

Job info centar se nalazi na adresi Trg topolivaca 4, kancelarija broj 12.

Sva dodatna pitanja možete da postavite i putem maila wordpress@jobinfo.rs