Info sesija, Prva kragujevačka gimnazija

Dana, 30.03.2022. godine, u organizaciji Job info centra, Kragujevac, održana je karijerna info sesija u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Karijernu sesiju je vodila karijerna savetnica Zorica Mitrović. Info sesija je bila namenjena učenicima trećeg razreda, sa ciljem upoznavanja učenika sa pojmom karijere, karijernih odluka, značaju donošenja informisanih karijernih odluka. Učenici su imali priliku da čuju informacije o raznim alatima koji se primenjuju sa ciljem boljeg upoznavanja sebe, svojih sposobnosti, kompetencija i da na taj način olakšaju donošenje adekvatne karijerne odluke. Takođe, za učenike koji svoju karijeru ne vide u formalnom obrazovanju, izneli smo informacije o praksama na radnom mestu gde imaju priliku da uče uz podršku adekvatno obučenih mentora, u realnim radnim okolnostima i kod svojih potencijalnih poslodavaca.

Učenicima je predstavljen novootvoreni Job info centar u Kragujevcu, koji partnerski organizuju i vode dve partnerske organizacije: Razvojni biznis centar (RBC) i Business Innovation Programs (BIPs). U Job info centru će svako od zainteresovanih učenika imati priliku da kroz individualne razgovore sa karijernim savetnikom detaljnije razmisli o svojim karijernim odlukama.

Info sesiju je pratilo 27 učenika sa prirodno- matematičkog smera. Učenici su bili naročito motivisani za alate za procenu svojih kompetencija i sposobnosti. Veliki broj učenika je pokazao motivisanost za dolazak na individualno savetovanje.