Interni sajam zapošljavanja Srednje stručne škole u Kragujevcu

Dana 02.06.2022. godine u prostorijama Srednje stručne škole u Kragujevcu, organizovan je prvi interni Sajam zapošljavanja.

Sajam je imao za cilj upoznavanje srednjoškolaca sa kragujevačkim kompanijama koje su iskazale potrebu za novim kadrovima i sa karijernim savetnicama iz Job info centra koji spaja poslodavce i nezaposlene mlade.Učenici su imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima 10-ak kompanija iz Kragujevca. Među kompanijama koje su uzele učešće, našli su se predstavnici iz kompanija: Jelofina, Fortaco, Wacker Neuson, UNIOR Components, Gorenje, GOMMA Line, TRIGANO Prikolice

Karijerni savetnici iz Job info centra pričali su sa učenicima o važnosti donošenje informisanih karijernih odluka i predstavljali su im program obuka na radnom mestu.

Prilika da se učenici na ovaj način upoznaju sa poslodavcima i organizacijama civilnog društva koje rade sa mladima je od velikog značaja jer učenici nakon ovakvih događaja imaju jasniju sliku o sebi i o onome šta se od njih očekuje na radnom mestu. Ovakav vid susreta je značajan i za poslodavce, jer na taj način dobijaju jasniju sliku o očekivanjima budućih radnika o određenim radnim pozicijama.