KAKO DA DONOSIMO KARIJERNE ODLUKE

     Put koji u životu izaberemo rezultat je niza odluka, koje smo do tog momenta doneli  i sproveli u delo. Veoma je teško znati koji je idealan posao za nas. Uglavnom pred sobom imamo više potencijalnih rešenja. Za koje god rešenje  da se odlučimo, postoji verovatnoća da smo pogrešili jer sve ima svoje prednosti  i mane. Važno je da u ključnim momentima napravimo pravi odabir jer će taj odabir uticati na naš celokupni život.   Donošenje odluka je proces pri kojem smo suočeni sa nekoliko mogućnosti od kojih treba odabrati pravu, nakon čega sledi preduzimanje niza akcija, kako bismo tu odluku sproveli u delo.

    Način na koji donosimo odluke u velikoj meri zavisi od toga kakvi smo karakterno i koje naše osobine nas izdvajaju u odnosu na ostale.  Ciljevi, ambicije, interesovanja i želje utiču na to koju odluku, i  u kom momentu donosimo, a  koja je u skladu sa prioritetima koje smo odabraali za sebe. Odluke koje uključuju planiranje, uzimanje u obzir dugoročnih, a samim tim kratkoročnih ciljeva, su nakvalitetnije jer znači da uzimate u obzir svoje životne ciljeve.

    Odabir budućeg zanimanja je jedna od najvažnijih životnih odluka. Dozvoli nam da ti na tom putu pomognemo i pružimo ti informacije o aktuelnim slobodnim radnim mestima, ali i  da ti ukažemo na to kako da napišeš kvalitetan CV, koji će te izdvojiti u odnosu na ostale kandidate. Takođe, naši karijerni savetnici će ti pomoći i da se pripremiš za tvoj prvi susret sa poslodavcem.

    JOB INFO CENTAR ti pruža mogućnost da ne nailaziš na nesavladive prepreke na svom putu do izbora zanimanja i posla koji želiš da radiš. Tim profesionalaca je tu da ti pruži podršku i pomogne ti da doneseš ispravne odluke i postaviš prave ciljeve.