Karijerne info sesije, Srednja stručna škola Kragujevac

Dana, 04.03.2022. godine, u organizaciji Job info centra, Kragujevac, održana je karijerna info sesija u Srednjoj stručnoj školi- Kragujevac. Karijernu sesiju su vodile karijerne savetnice iz Razvojnog biznis centra. Info sesija je bila namenjena učenicima trećih i četvrtih razreda, sa ciljem upoznavanja učenika sa pojmom karijere, karijernih odluka i sa značajem donošenja informisanih karijernih odluka. Učenici su imali priliku da čuju informacije o raznim alatima koji se primenjuju sa ciljem boljeg upoznavanja sebe, svojih sposobnosti, kompetencija i da na taj način olakšaju donošenje adekvatne karijerne odluke. Takođe, za učenike koji svoju karijeru ne vide u formalnom obrazovanju, izneli smo informacije o praksama na radnom mestu gde imaju priliku da uče uz podršku adekvatno obučenih mentora, u realnim radnim okolnostima i kod svojih potencijalnih poslodavaca.

Učenicima je predstavljen novootvoreni Job info centar u Kragujevcu, koji partnerski organizuju i vode dve partnerske organizacije: Razvojni biznis centar (RBC) i Business Innovation Programs (BIPs). U Job info centru će svako od zainteresovanih učenika imati priliku da kroz individualne razgovore sa karijernim savetnikom detaljnije razmisli o svojim karijernim odlukama.

Info sesiju su pratila 32 učenika sa smera, tehničar mehatronike. Učenici su pažljivo slušali i postavljali dodatna pitanja vezana za obuke na radnom mestu.

Dana 18.04. održana je još jedna karijerna info sesija u Srednjoj stručnoj školi Kragujevac. Karijernu sesiju su vodile karijerne savetnice Zorica Mitrović i Ikonija Golić. Info sesija je bila namenjena učenicima trećeg razreda, smer- vozač motornih vozila. Učenici su bili motivisani da podele svoja iskustva prilikom odabira srednje škole, diskutovalo se i o njihovim idejama za karijernu budućnost.