Procena učeničkih kompetencija u Medicinskoj školi sa domom učenika „Sestre Ninković“

U organizaciji Razvojnog biznis centra, Kragujevac, sprovedeno je testiranje učeničkih kompetencija učenika Medicinske škole u Kragujevcu, smer medicinska sestra-vaspitač.

Basic check je test koji se primenjuje u Švajcarskoj prilikom regrutacije u brojnim kompanijama. Zahvaljujući projektu Znanjem do posla, tast je prilagođen i standardizovan za primenu u Srbiji. Testiranje je sprovedeno u dve grupe u periodu od 12.05.2022. do 16.06.2022. godine.

Basic chek se sastoji iz dela koji meri kognitivne i dela koji meri praktične veštine. Zadaci koji mere kognitivne veštine su grupisani u grupe zadataka za razmišljanje sa jezičkim sadržajima, numeričke zadatke, zadaci za razmišljanje sa višedimenzionalnim sadržajima i zadaci za procenu poznavanja engleskog jezika. Zadaci koji mere praktične veštine su zadaci iz prirodnih nauka, ekonomije,planiranja, organizacije, informatičke veštine, bezbednost na radu, razumevanje tehnike, zdravlje.

Učenici nakon urađenog testa dobijaju sertifikat koji im daje povratnu informaciju o njihovoj poziciji u odnosu na ostatak ljudi koji su takođe radili test. Tako da učenici imaju uvid u oblasti koje mogu da unaprede. Takođe, unosom svojih rezultata u dodatni alat ovog instumenta učenici mogu da provere da li je njihov nivo postignuća dovoljan za određeni profil zanimanja.

đe
Primer sertifikata koji se dobije nakon urađenog Basic check-a