VR naočare za upoznavanje sa zanimanjima

Jedna od fenomenalnih novina u Job info centru Kragujevac su VR naočare. Čuli ste sigurno za VR naočare koje se koriste da simuliraju realnost i do sada su uglavnom korišćene za igrice. Sada ih imamo i u Job info centru, ali ih koristimo na potpuno drugačiji način. U okviru programa „Znanjem do posla“ razvijena je aplikacija koja mladima omogućava da se upoznju sa zanimanjima i na taj način da kroz virtuelnu realnost porcene da li je to zanimanje koje žele da probaju i u realnom okruženju.

Primena VR tehnologije je sve više zastupljena u različitim oblastima pa tako i u oblasti obrazovanja i učenja. Kroz virtuelnu simulaciju možete da doživite različita radna okruženja, izazove kod nekih poslova. Na taj način pored informisanja od strane karijernih savetnika imate mogućnost da zakoračite u kompaniju i upoznate se sa zanimanjima u virtuelnom svetu.

Za sada je razvijena aplikacija za upoznavanje sa zanimanjem zavarivača, a do kraja godine su planirana i druga zanimanja poput: elektromontera, pomoćnog kuvara i vozača viljuškara.

Kako funkcionišu VR naočare? Kada stavite VR naočare otvara se aplikacija uz pomoć koje imate mogućnost da se upoznate sa alatima koji su neophodni za posao zavarivača, sa zaštitnom opremom i samim procesom varenja. Uz VR naočare imate i dva džojstika uz pomoć kojih upravljate aplikacijom i obavljate posao. Kroz celi proces vas vodi virtuelni prijatelj koji vas upoznaje sa virtuelnim mentorom koji vas podržava u procesu varenja i objašnjava ceo postupak.

Kada uđete u radionicu virtuelni prijatelj vam daje dodatne informacije o svim alatima potrebnim za varenje, nakon toga mentor vam objašnjava koja je zaštitna oprema potrebna i zbog čega. Mentor vam pokazuje koji je položaj pravilan za proces varenja i pokazuje kako se drži aparat za varenje. Nakon toga jedan metalni deo on vari a vi imate priliku da nastavite započeto uz sugestije mentora kako bi taj proces varenja bio uspešniji. Na samom kraju vi imate priliku da samostalno zavarite jedan metalni deo.

Ako želite da se oprobate u zanimanju zavarivača u virtuelnom svetu i da razgovarate o mogućnostima za ovu struku u realnom okruženju dođite u Job info cetrar Kragujevac.

Adresa: Trg topolivaca 4 (u Biznis inovacionom centru kod stare crkve), Kragujevac